Afvalpreventie: “mijn ding”
De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) is de campagne ‘In de keuken gebeurt het’ gestart. Met deze campagne wil de GAD inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek stimuleren om hun afval nog beter te scheiden.

De meeste grondstoffen die in het restafval terechtkomen, ontstaan bij de mensen thuis in de keuken. Denk aan verpakkingen (glas, kunststof, blik, karton) en GFT-afval, maar ook aan elektrische (keuken)apparaten en textiel (thee-, handdoek, tafellaken, etc.). Vaak wordt de eerste scheidingshandeling (of juist niet!) in de keuken verricht.
Hergebruik
Nederlanders zijn fanatiek in het scheiden van afval. Dat is maar goed ook, want zonder afvalscheiding zou uw afvalstoffenheffing hoger uitpakken. Elke kilo afval die niet naar de verbrandingsoven gaat, bespaart namelijk 5 eurocent. Het scheiden van afval is bovendien goed voor het milieu: het spaart grondstoffen en energie uit, en voorkomt veel milieuvervuiling. Het streven is om het huidige percentage van 54% van hergebruik van grondstoffen uit afval in de regio omhoog te krijgen. U doet toch ook mee?
Samen met u
Naast bewustwording gaat de GAD samen met u ook op zoek naar oplossingen voor het optimaal scheiden van grondstoffen in de keuken zelf.

|